Kandidaat 10434: Paneelbouwer / verdelerbouwer – Electrical engineer – Tekenaar Siemens NX / autocad – Machinebouwer (parttime)

Profiel:
Deze collega heeft een driejarig contract bij een ingenieursbureau als Electrical Engineer op HBO niveau.
Hij heeft echter nog voor 2 halve dagen door de week + op zaterdag (en desgewenst zondag) tijd en energie om extra uren te werken.

Momenteel woont hij over de grens bij Venlo en kan remote of in regio Midden- en Noord Limburg werken; in overleg is Zuid-Limburg en Zuid-Oost Brabant ook bespreekbaar.

Zijn communicatie is in het Engels, maar volgt via zijn werkgever lessen Nederlands.
Hij kan Nederlands verstaan en lezen en spreekt Engels terug. Daarnaast spreekt hij een beetje Duits.
Sinds 2018 werkt hij in Nederland en woont afwisselend in Nederland en Duitsland.

Deze zeer vriendelijke collega is bedreven in Siemens NX, maar ook in Autocad en andere teken- en engineeringsprogramma’s.
Naast dat deze collega een zeer ervaren engineer, machinebouwer en onderhoudsmonteur is, is hij ook bedreven in het bouwen van complexe panelen en verdeelkasten. We hebben hiervoor positieve referenties ontvangen.

Hij hoopt een werkgever te vinden waarvoor hij op zaterdag (en gewenst op zondag) panelen mag bouwen. Ook het bouwen en installeren van machines gedurende het weekend (projecten waar hoge druk op zit) spreken hem enorm aan.

Deze collega heeft ervaring in de vakgebieden: ‘electrical, mechanical, pneumatic systems, hydraulic systems’ en is gewend om te werken volgens ISO 9001 en ISO 14001 standaarden.

Samen met zijn collega die ook een contract bij hetzelfde engineeringsbureau heeft, kan hij desgewenst als koppel worden ingezet. Beide hebben vaak samengewerkt in paneelbouw en industriële montage en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Welke werkgever heeft parttime mogelijkheden voor deze zeer ervaren techneut?

Opleidingen / certificaten / cursussen:
2013 – heden              Master’s degree Toepassingen in de Elektrotechniek, (nog) niet afgerond wegens vertrek naar buitenland
2009 – 2013               Bachelor Degree Elektromechanica
2005 – 2008              Polytechnische Hogeschool richting Elektromechanisch Technicus

2016                             Gebruik van CAD-omgeving SOLID EDGE ST6-8 voor concept en ontwerp van de interne dradenaansluiting.
2016                             Analyse van het ontwerpprincipe van de energietransformator in de 3D-ontwerpomgeving
2012                             Inleiding tot het ontwikkelen en testen van software voor automotive schakelproducten.

Vaardigheden: AutoCAD, Catia V5, Citrix, TC, NX, Solid Edge, Microsoft Office.
Projectontwikkeling, teamspeler, planning en uitvoering, engineering, onderhoud en reparatie, elektrische installaties.

Talen:
Russisch, Roemeens, Engels, Frans, Duits

Ervaring:
2022 – Heden           Ingenieursbureau als Electromechanical Engineer
Te werk gesteld bij ASML

2018 – heden             Via technisch detacheringsbureau als Paneelbouwer
Fabriceren van elektrische subassemblages volgens gedetailleerde instructies en bedraden van aangepaste bedieningspanelen volgens gedetailleerde schema’s
lezen en interpreteren van schematische tekeningen, schema’s, blauwdrukken, specificaties, werkopdrachten of rapporten om materiaalvereisten of montage-instructies te bepalen // Afstellen, repareren of vervangen van elektrische onderdelen om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de technische specificaties// bekabeling aanleggen en controleren, schakelborden installeren en oplossen van problemen met elektrische bedieningspanelen // Assisteren van ingenieurs en elektrische regeltechnici bij het opstarten en debuggen van machines // Het bouwen van besturingspanelen voor diverse bedrijven zoals: “Voortman Steel Group”, “Niverplast B.V.” “Tempress”, “Van Egmond Groep”, “Copal Handling Systems”, “Nidec”, “Kremer”, “Aqualectra”.

2017 – 2018               Automatiseringsbedrijf in Roemenië als Proces engineer
Leiding geven aan het verantwoordelijke team voor de uitvoering van de elektrische behuizingen van het project // Ondersteunen van het proces van introductie van de nieuwe producten in de productie door het waarborgen van de interface tussen het ontwerp- en productieteam // Het bieden van de technische ondersteuning die nodig is voor de uitrusting van elektrische behuizingen – van het overeenkomen van de blauwdrukken tot het identificeren van de beste oplossing voor de plaatsing van componenten // Het ontwikkelen van productieprocessen voor het omzetten van de systemen in gestandaardiseerde catalogusproducten en het verbeteren van de werkinstructies uit de bouwhandleiding.

2015 – 2017               Transformatorspecialist in Roemenië als Electro Mechanical Design Engineer
Ontwerp van het concept van interne kabelverbinding van energietransformatoren, volgens internationale specifieke normen, waaronder ISO 9001 en ISO 14001 // Uitvoeren van het ontwerp van het proces in 3D omgeving met behulp van de Solid Edge ST8 software en een PDM systeem (inclusief de voorbereiding van het 3D constructiemodel met behulp van Solid Edge ST6-8) // Voltooien van de technische documentatie (bijv. BOM, elektrische assemblagetekeningen, onderdeeltekeningen, revisie maken) vereist voor de fabrikant // Het verlenen van technische ondersteuning bij de installatie binnen het station van transformatoren en
autotransformatoren voor de klanten.

2011 – 2012                Auto-onderdelen fabrikant in Roemenië als Intern Proces Engineer |/ Installatietechnicus
Verzorgen van onderhoud voor de autolijn productie en assisteren van de nieuwe productielijn // Het ontwikkelen van werkinstructiegidsen voor werknemers // Het installeren van de buiten- en binnenverlichting van industriële, sociale en maatwerkfabricage.

Sector: Industrie

Regio: remote en/of, Noord-en Midden Limburg

Beschikbaarheid: Per direct parttime

Overname mogelijkheden: Op uurbasis / detacheringsbasis

Op deze kandidaat zijn de overname en financiële voorwaarden van toepassing conform de gesloten samenwerkingsovereenkomst met Stichting Flexpool Installatietechniek Zuidoost én de Tarieven 2024, welke wij u verstrekt hebben.

Heb je een project die we deze kandidaat mogen voorleggen, dan horen wij dat graag! Mail dan naar [email protected]

Om te solliciteren op deze vacature stuur je je sollicitatie naar caroline@flexpoolzuidoost.nl