Installateurs

150

Participanten

1000

Vacatures

20

jaar branche ervaring

Over ons

Stichting Flexpool is in 1999 opgericht op initiatief van de installatiebranche. Als stichting, wordt Flexpool bestuurd door een afvaardiging van installatiebedrijven in de Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige installatietechniek. Ons samenwerkingsverband bestaat uit ruim 150 installateurs uit Limburg, (Zuid-Oost) Brabant en (zuid) Gelderland,

Flexpool heeft zich namens alle installateurs ten doel gesteld om opgeleid en ingewerkt personeel te behouden voor de technische installatiebranche én daarbij te besparen op personele kosten.

Inmiddels is Stichting Flexpool Installatietechniek Zuid-Oost uitgegroeid tot een dienstverlener die alle vraagstukken m.b.t. instroom, doorstroom en uitstroom voor installateurs verzorgt, voor zowel technische als niet-technische kandidaten.

Onze vier diensten

Wij organiseren voor onze installateurs:

 • Collegiale inleen en uitleen.
 • Recruitmentmakelaar flex (ZZP / Detachering).
 • Werving en Selectie vast personeel.
 • Outplacement / Werk-naar-Werk trajecten.
1. Collegiale inleen en uitleen

Collegiale Inleen en Uitleen betekent dat collega installateurs gebruik kunnen maken van elkaars personeel. Heb je als installateur tijdelijk een tekort aan personeel of heb je juist voor een aantal goede vakmensen tijdelijk geen werk?

Meer informatie

Stichting Flexpool Installatietechniek biedt de helpende hand door installateurs te verbinden. Géén onderlinge concurrentie, maar het creëren van een win-win situatie staat voorop. Want zo blijven goede vakmensen aan het werk én behouden voor de installatiebranche.

Wij leggen het contact tussen installateurs, maken een match op projectniveau én zorgen daarbij voor een juiste contractuele en financiële afhandeling. Je kunt kandidaten in- en uitlenen al vanaf / voor 1 dag.

Bespaar dus op je personeelskosten, laat geen monteurs ‘werkeloos’ op de bank zitten en verdien je salariskosten terug.

2. Recruitmentmakelaar Flex (ZZP / Detachering)

Heeft je collega installateur niet de geschikte monteur voor je beschikbaar? Dan verbinden wij je graag met kandidaten die Flexpool voor je werft bij technische detacherings- en engineeringsbureaus. Is je project ook geschikt voor een ZZP’er, dan leggen we deze ook voor aan onze pool van ZZP’ers.

Meer informatie

Je legt je vraag naar personeel bij ons neer en wij nemen het recruitment van je over. Je hoeft niet meer zelf alle individuele detacheringsbureaus te benaderen, maar legt je focus bij techniek en de realisatie van je projecten.

Flexpool screent kandidaten; we toetsen competenties, checken referenties en bouwen een pool op met flexkrachten waarop je kunt vertrouwen.

We hebben met een groot aantal (lokale en landelijke) SNA erkende bureaus en ZZP’ers samenwerkingsovereenkomsten gesloten. Deze bieden je de zekerheid dat je onder alle omstandigheden onder dezelfde voorwaarden met Flexpool kunt samenwerken.

3. Werving & Selectie vaste posities

Ben je als installateur op zoek naar een medewerker voor een vaste baan? Ook dan ondersteunt Flexpool je met het vinden van de juiste kandidaat. Deel je vacature via onze site of per mail. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact op om deze inhoudelijk te bespreken.

Meer informatie

We stemmen samen af welke sociale media en inkoopkanalen wij zullen inzetten tijdens onze zoektocht en hoe de sollicitatieprocedure wordt vormgegeven. Flexpool spreekt alle kandidaten persoonlijk; je ontvangt altijd een gespreksverslag van onze intake gesprekken.

Heb je de ideale kandidaat gevonden? Dan mag deze direct bij je organisatie in dienst. Uiteraard komt Flexpool na een succesvol doorlopen proeftijd, jouw nieuwe medewerker feliciteren met dé Flexpool taart. Participanten maken gebruik van onze aantrekkelijke tarieven. Heb je deze nog niet ontvangen, stuur ons dan een mail.

NB: Flexpool zal géén personeel benaderen dat in dienst is bij één van onze participanten; tenzij de installateur een akkoord heeft gegeven voor onze bemiddeling.

4. Outplacement / Werk-naar-Werk traject / re-integratie

Staat er een reorganisatie op stapel? Zit een medewerker niet meer op de juiste plek in jullie organisatie? Zit je medewerker in een spoor 2 traject en zit een terugkeer naar eigen werk er niet meer in? Is de loopbaan van een medewerker vastgelopen en lijkt het beëindigen van de samenwerking de enige optie?

Meer informatie

Dan kan een ‘werk-naar-werk traject’ een oplossing zijn. Flexpool begeleidt jou als installateur én jullie medewerker(s) bij het vinden van een geschikte nieuwe baan buiten de eigen organisatie.

Flexpool stemt een maatwerktraject met je af. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Intakegesprek met jou als werkgever en met de betrokken medewerker, het opstellen van een plan van aanpak, het in kaart brengen van kwaliteiten van de medewerker, het uitvoeren van een arbeidsmarktanalyse, (support bij) het opstellen van een CV, Jobhunting, het organiseren van meeloopdagen, rondleidingen en sollicitatiegesprekken met als doel de plaatsing van medewerker extern.

Een plaatsing bij een nieuwe werkgever kan starten met een tijdelijke collegiale uitleen waarbij de werknemer zijn of haar rechten en salaris bij jou als huidige werkgever behoudt. Bevalt de nieuwe werkgever, dan pas wordt huidige arbeidsovereenkomst met je werknemer beëindigd en gaat de werknemer officieel in dienst bij de nieuwe werkgever. Ook een directe indiensttreding vanaf dag 1 bij de nieuwe werkgever is mogelijk.

Stichting Flexpool Installatietechniek Zuid-Oost werkt op basis van ‘no cure no pay’. Voor informatie over onze tarieven verwijzen we je graag naar [email protected].

Ook participant worden?

Heb je een Elektrotechnisch of werktuigbouwkundig installatiebedrijf en ben je werkzaam is in de (gebouw gebonden) installatietechniek, dan kun je participant worden van het samenwerkingsverband.

Je sluit met Stichting Flexpool Installatietechniek eenmalige een samenwerkingsovereenkomst waarin we afspraken maken over onder andere de tarieven, facturatie, contributie, opzegmogelijkheden, overnamemogelijkheden, arbeidsverhoudingen, garanties, begeleiding, veilig werken, aansprakelijkheid, verbod tot werven van monteurs van uw collega en het concurrentiebeding.

Wij maken vooraf concrete afspraken zodat je weet hoe we op een prettige manier met elkaar kunnen samenwerken. Participanten kunnen gebruik maken van onze aantrekkelijke maatwerktarieven.

Samenwerken met Stichting Flexpool Installatietechniek heeft meerdere voordelen voor jou als installateur:

 • Flexpool is een stichting zonder winstoogmerk en daarmee een volledig onafhankelijke bemiddelingsorganisatie. Wij werken mét en voor jullie.
 • Blijkt onverwacht een project opgeschoven te worden of valt er plots een gat in de planning? In- en uitlenen is op korte termijn mogelijk.
 • Bespaar direct op je loonkosten. De loonkosten van de uitgeleende medewerker worden wekelijks vergoed. Inlenen van monteurs kan tegen een aantrekkelijk uurtarief.
 • Werk met ervaren monteurs van je collega installateur; werknemers die direct inzetbaar zijn en beperkt ingewerkt hoeven te worden.
 • Je maakt voor een zeer gunstig tarief gebruik van onze diensten ‘Werving & Selectie’ en ‘Werk-naar-Werktrajecten’.
 • Koopt samen met Flexpool personeel in bij bemiddelingsorganisaties; bespaar tijd en verhoog de kwaliteit. Flexpool checkt referenties en geeft je open en eerlijke feedback over de competenties van kandidaten.

Installateurs

Onderstaande installateurs hebben zich aangesloten bij Stichting Flexpool Installatietechniek. Zijn zijn bereid om o.a. personeel aan elkaar in- en uit te lenen en hebben ons de opdracht gegeven op zoek te gaan naar nieuwe collega’s.

A. Ploem & Zoon B.V.
Adriaens B.V.
B&B Cable & Industrial Support B.V.
B.V.I. Installaties B.V.
BAM Bouw en Techniek B.V.
Batenburg Installatietechniek
Bemar Ventilatietechniek B.V.
Best Safety Systems
BJ-Lupron B.V.
Breman Geelen B.V.
Breman Maasland B.V.

Breman Utiliteit B.V.
Breman Woningbeheer Zuid B.V.
Caris & Reiner Installatietechniek
Chris Steijvers Electro B.V.
Codema Nederland B.V.
Cogas Climate Control B.V.
Convoi Electrical & Automation B.V.
Coumans Installaties B.V.
Croonwolter&dros B.V.
CSB Installatietechniek

De Boer Installatietechniek B.V.
De Groot Installaties B.V.
Dierx Electro Services B.V.
Dom v/d Bergh technische installaties B.V.
dQ Control B.V.
Drenth Engineering B.V.
Driessen Elektro Service B.V.
Duurzaam Energy Solutions B.V.
E.M.L. B.V.
Electro Gommans B.V.

Vraag naar en aanbod van kandidaten

Je kunt bij Flexpool terecht voor het inlenen en uitlenen van o.a. de volgende kandidaten: (service-)monteur elektro-, installatie- of koeltechniek, paneelbouwer, keurmeester, uitvoerder, werkvoorbereider, tekenaar, engineer, BIM-modelleur, calculator, planner, storingscoördinator, contractmanager, commercieel manager, adviseur, projectleider of vestigingsleider.

Ben je als installateur bijvoorbeeld op zoek naar een magazijnmedewerker, front-office medewerker, secretaresse, administratief, financieel, HR of commercieel medewerker waarbij kennis van de installatietechniek een grote pré is? Ook dan is ons netwerk ingericht om je van dienst te kunnen zijn.

Onze kandidaten zijn zowel voor korte tijd (enkele dagen of weken via een collega installateur) als voor lange tijd (enkele maanden) inzetbaar. Ook het overnemen van kandidaten die wij voor jullie als recruitmentmakelaar werven, behoort tot de mogelijkheden. Werknemers die wij op basis van een werving & selectietraject werven, kunnen vanaf dag 1 in dienst. Flexpool vindt en verbindt kandidaten in de woningbouw, utiliteit én industrie.

Participanten kunnen gebruik maken van onze aantrekkelijke maatwerktarieven.

Vacature melden

Wens je ons in te schakelen om een nieuwe collega voor jouw organisatie te vinden? Meld je vacature via dit formulier of stuur een mail.

Bij het versturen van dit formulier geef ik toestemming dat deze gegevens gebruikt mogen worden ten behoeve van de verwerking van uw vraag, tip of klacht. Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Voor volledige informatie: zie onze privacy statement.


  Upload e.v.t. een bestand

  Alert beschikbare kandidaten

  Wens je direct geïnformeerd te worden zodra wij een interessante kandidaat hebben gesproken? Maak de ‘kandidaten alert’ aan in en ontvang wekelijks de beschikbare kandidaten uit je selectie.

  Ben je benieuwd welke kandidaten wij op dit moment voor je beschikbaar hebben? We stellen ze graag aan je voor.