Installateurs

150

Participanten

1000

Vacatures

20

jaar branche ervaring

Over ons

Stichting Flexpool Installatietechniek is in 1999 opgericht op initiatief van de installatiebranche. Flexpool installatietechniek wordt bestuurd door een afvaardiging van installatiebedrijven in de Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige installatietechniek. Ons samenwerkingsverband bestaat uit ruim 150 installateurs uit Limburg, (Zuid-Oost) Brabant en (Zuid) Gelderland.

Flexpool Installatietechniek heeft zich ten doel gesteld om opgeleid en ingewerkt personeel te behouden voor de technische installatiebranche én daarbij te besparen op personele kosten.

Stichting Flexpool Installatietechniek is uitgegroeid tot een dienstverlener die alle vraagstukken m.b.t. instroom, doorstroom en uitstroom voor installateurs verzorgt, voor zowel technische als niet-technische kandidaten. Flexpool Installatietechniek legt daarbij de verbinding tussen installateurs, werkzoekenden, ZZP’ers, bemiddelingsorganisaties en re-integratiebureaus.

Onze vier diensten

Wij organiseren voor onze installateurs:

 • Collegiale inleen en uitleen.
 • Recruitmentmakelaar flex (ZZP / Detachering).
 • Werving en Selectie vast personeel.
 • Outplacement / Werk-naar-Werk trajecten.
1. Collegiale inleen en uitleen

Collegiale Inleen en Uitleen betekent dat collega installateurs gebruik kunnen maken van elkaars personeel. Heb je als installateur tijdelijk een tekort aan personeel of heb je juist voor een aantal goede vakmensen tijdelijk geen werk?

Meer informatie

Stichting Flexpool Installatietechniek biedt de helpende hand door installateurs te verbinden. Géén onderlinge concurrentie, maar het creëren van een win-win situatie staat voorop. Want zo blijven goede vakmensen aan het werk én behouden voor de installatiebranche.

Wij leggen het contact tussen installateurs, maken een match op projectniveau én zorgen daarbij voor een juiste contractuele en financiële afhandeling. Installateurs kunnen kandidaten in- en uitlenen al vanaf / voor 1 dag.

Bespaar dus op personeelskosten, laat geen monteurs ‘werkeloos’ op de bank zitten en verdien je salariskosten terug.

2. Recruitmentmakelaar Flex (ZZP / Detachering)

Heeft je collega installateur niet de geschikte monteur voor je beschikbaar? Dan verbinden wij je graag met kandidaten die Flexpool Installatietechniek voor je werft bij technische detacherings- en engineeringsbureaus. Is je project ook geschikt voor een ZZP’er, dan leggen we je werkzaamheden ook voor aan onze pool van ZZP’ers.

Meer informatie

Stichting Flexpool Installatietechniek biedt de helpende hand door installateurs te verbinden. Géén onderlinge concurrentie, maar het creëren van een win-win situatie staat voorop. Want zo blijven goede vakmensen aan het werk én behouden voor de installatiebranche.

Wij leggen het contact tussen installateurs, maken een match op projectniveau én zorgen daarbij voor een juiste contractuele en financiële afhandeling. Installateurs kunnen kandidaten in- en uitlenen al vanaf / voor 1 dag.

Bespaar dus op personeelskosten, laat geen monteurs ‘werkeloos’ op de bank zitten en verdien je salariskosten terug.

3. Werving & Selectie vaste posities

Ben je als installateur op zoek naar een medewerker voor een vaste baan? Ook dan ondersteunt Flexpool Installatietechniek je met het vinden van de juiste kandidaat. Deel je vacature via onze site of per mail. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact op om deze inhoudelijk te bespreken en af te stemmen hoe we je gaan supporten met het vinden van de juiste collega.

Meer informatie

We stemmen samen af welke sociale media en inkoopkanalen wij zullen inzetten tijdens onze zoektocht en hoe de sollicitatieprocedure wordt vormgegeven. Flexpool Installatietechniek spreekt alle kandidaten persoonlijk; je ontvangt altijd een gespreksverslag van onze intake gesprekken.

Heb je de ideale kandidaat gevonden? Dan mag deze rechtstreeks bij jouw organisatie in dienst. Uiteraard komt Flexpool Installatietechniek na een succesvol doorlopen proeftijd, jouw nieuwe medewerker feliciteren met dé Flexpool taart. Participanten maken voor deze dienst gebruik van onze aantrekkelijke tarieven. Heb je deze nog niet ontvangen, stuur ons dan een mail.

NB: Flexpool zal géén personeel benaderen dat in dienst is bij één van onze participanten; tenzij de installateur een akkoord heeft gegeven voor onze bemiddeling.

4. Outplacement / Werk-naar-Werk traject / re-integratie

Staat er een reorganisatie op stapel? Zit een medewerker niet meer op de juiste plek in jullie organisatie? Zit je medewerker in een spoor 2 traject en zit een terugkeer naar eigen werk er niet meer in? Is de loopbaan van een medewerker vastgelopen en lijkt het beëindigen van de arbeidsovereenkomst de enige optie?

Meer informatie

Dan kan een ‘werk-naar-werk traject’ een oplossing zijn. Flexpool Installatietechniek begeleidt jou als installateur én jullie medewerker(s) bij het vinden van een geschikte nieuwe baan buiten de eigen organisatie.

Flexpool Installatietechniek stemt een maatwerktraject met jullie af. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Intakegesprek met jou als werkgever en met je medewerker, het opstellen van een plan van aanpak, het in kaart brengen van kwaliteiten van de medewerker, het uitvoeren van een arbeidsmarktanalyse, (support bij) het opstellen van een CV, iobhunting, het organiseren van meeloopdagen, rondleidingen en sollicitatiegesprekken met als doel de plaatsing van medewerker bij een nieuwe werkgever.

Een plaatsing bij een nieuwe werkgever kan starten met een tijdelijke collegiale uitleen waarbij de werknemer zijn of haar rechten en salaris bij jou als huidige werkgever behoudt. Bevalt de nieuwe werkgever, dan pas wordt huidige arbeidsovereenkomst met je werknemer beëindigd middels een VSO en gaat de werknemer officieel in dienst bij de nieuwe werkgever. Ook een directe indiensttreding vanaf dag 1 bij de nieuwe werkgever is mogelijk.

Stichting Flexpool Installatietechniek werkt op basis van ‘no cure no pay’. Voor informatie over onze tarieven verwijzen we je graag naar [email protected].

Ook participant worden?

Heb je een elektrotechnisch of werktuigbouwkundig installatiebedrijf en ben je werkzaam is in de (gebouw gebonden) installatietechniek, dan kun je participant worden van het samenwerkingsverband.

Je sluit met Stichting Flexpool Installatietechniek eenmalig een samenwerkingsovereenkomst waarin we afspraken maken over o.a. de vaste tarieven, facturatie, contributie, opzegmogelijkheden, overnamemogelijkheden, arbeidsverhoudingen, garanties, begeleiding, veilig werken, aansprakelijkheid, verbod tot werven van monteurs van uw collega en het concurrentiebeding etc.

Wij maken vooraf concrete afspraken zodat je weet hoe we op een prettige manier met elkaar kunnen samenwerken. Participanten kunnen daarbij maken van onze aantrekkelijke maatwerktarieven.

Samenwerken met Stichting Flexpool Installatietechniek heeft meerdere voordelen voor jou als installateur:

 • Flexpool Installatietechniek is een stichting zonder winstoogmerk en daarmee een volledig onafhankelijk bemiddelingsbureau. Wij werken mét en voor jullie.
 • Blijkt onverwacht een project opgeschoven te zijn of valt er plots een gat in de planning? In- en uitlenen is op korte termijn mogelijk; we denken ook op vrijdag nog graag met je mee.
 • Bespaar direct op je loonkosten. De loonkosten van de uitgeleende medewerker worden wekelijks vergoed. Inlenen van monteurs kan tegen een aantrekkelijk uurtarief.
 • Werk met ervaren monteurs van je collega installateur; werknemers die direct inzetbaar zijn en beperkt ingewerkt hoeven te worden.
 • Je maakt tevens voor een zeer gunstig tarief gebruik van onze diensten ‘Werving & Selectie’ en ‘Werk-naar-Werktrajecten’.
 • Koopt samen met Flexpool Installatietechniek personeel in bij commerciële bemiddelingsbureaus; bespaar tijd en verhoog de kwaliteit. Flexpool checkt referenties en geeft je open en eerlijke feedback over de competenties van kandidaten.
 • Maak gebruik van onze pool van ZZP’ers; monteurs, tekenaars en projectmanagers die zich actief aan Flexpool Installatietechniek hebben verbonden.

Installateurs

Onderstaande installatiebedrijven hebben zich aangesloten bij Stichting Flexpool Installatietechniek. Zijn zijn bereid om o.a. personeel aan elkaar in- en uit te lenen en hebben ons de opdracht gegeven op zoek te gaan naar nieuwe collega’s. Worden wij ook jullie corporate recruiter?

A. Ploem & Zoon B.V.
Adriaens B.V.
B&B Cable & Industrial Support B.V.
B.V.I. Installaties B.V.
BAM Bouw en Techniek B.V.
Batenburg Installatietechniek
Bemar Ventilatietechniek B.V.
Best Safety Systems
BJ-Lupron B.V.

Breman Maasland B.V.
Breman Woningbeheer Zuid B.V.
Caris & Reiner Installatietechniek
Chris Steijvers Electro B.V.
Cogas Climate Control B.V.
Convoi Electrical & Automation B.V.
Coumans Installaties B.V.
Croonwolter&dros B.V.
CSB Installatietechniek

De Groot Installaties B.V.
Dierx Electro Services B.V.
Dom v/d Bergh technische installaties B.V.
dQ Control B.V.
Drenth Engineering B.V.
Driessen Elektro Service B.V.
Duurzaam Energy Solutions B.V.
Duzon Installatietechniek B.V.
Electro Gommans B.V.

Vraag naar en aanbod van kandidaten

Je kunt bij Flexpool Installatietechniek terecht voor het inlenen en uitlenen van o.a. de volgende kandidaten: (service-)monteur elektro-, installatie- of koeltechniek, paneelbouwer, keurmeester, uitvoerder, werkvoorbereider, tekenaar, engineer, BIM-modelleur, calculator, planner, storingscoördinator, contractmanager, commercieel manager, adviseur, projectleider of vestigingsleider.

Heb je een vacature of project voor een magazijnmedewerker, front-office medewerker, inkoper. vgm-medewerker, secretaresse, administratief, financieel, HR of commercieel medewerker waarbij kennis van de installatietechniek een grote pré is? Ook dan is ons netwerk ingericht om je van dienst te kunnen zijn.

Onze kandidaten zijn zowel voor korte tijd (enkele dagen of weken via een collega installateur) als voor lange tijd (enkele maanden) inzetbaar. Ook het overnemen van kandidaten die wij voor jullie als recruitmentmakelaar bij commerciële bemiddelaars werven, behoort tot de mogelijkheden. Werknemers die wij op basis van een werving & selectietraject werven, kunnen vanaf dag 1 in rechtstreeks dienst.

Flexpool Installatietechniek vindt en verbindt kandidaten in de woningbouw, utiliteit én industrie.

Participanten kunnen gebruik maken van onze aantrekkelijke maatwerktarieven.

Alert beschikbare kandidaten

Wens je direct geïnformeerd te worden zodra wij een interessante kandidaat hebben gesproken? Maak de ‘kandidaten alert’ aan in en ontvang wekelijks beschikbare kandidaten in je mail.

Ben je benieuwd welke kandidaten wij recent gesproken hebben? Achter deze button gaan een groot aantal beschikbare kandidaten schuil.

We stellen ze graag aan je voor.

Vacature melden

Wens je ons in te schakelen om een nieuwe collega voor jouw organisatie te vinden? Meld je vacature via dit formulier of stuur een mail.

Bij het versturen van dit formulier geef ik toestemming dat deze gegevens gebruikt mogen worden ten behoeve van de verwerking van uw vraag, tip of klacht. Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Voor volledige informatie: zie onze privacy statement.


  Upload e.v.t. een bestand