Werkzoekenden

150

Participanten

1000

Vacatures

20

jaar branche ervaring

Hoe kan Flexpool jou van dienst zijn?

Flexpool support werkzoekenden die:;

 • op zoek zijn naar en nieuwe vaste baan
 • zoekend zijn naar een project als zzp’er / freelancer;
 • behoefte hebben aan een onafhankelijk advies over hun carrière in de installatietechniek;
 • reeds werkzaam zijn in de installatiebranche, bij hun huidige werkgever weg willen / moeten en daarbij behoefte hebben aan gratis coaching en sollicitatiebegeleiding;
 • nog geen ervaring in de installatiebranche hebben en benieuwd zijn via welke (opleidings)route een baan binnen handbereik komt.

Herken je jouw zoekvraag? Dan is ons samenwerkingsverband voor jou hét ideale vertrekpunt.

Bemiddelingsorganisaties

Onze unieke aanpak

Stichting Flexpool Installatietechniek Zuid-Oost is een samenwerkingsverband van 150 elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatiebedrijven in Zuid-Oost Nederland. Flexpool is opgericht en wordt bestuurd door onze aangesloten installateurs.

Wij zijn daarmee een onafhankelijke bemiddelingsorganisatie zonder winstoogmerk. Flexpool is géén werkgever en géén detacheringsorganisatie. Wij maken samenwerking tussen installateurs en werkzoekenden op een eenvoudige en persoonlijke manier mogelijk. We kiezen daarbij niet voor de standaard aanpak en doen graag iets extra’s.

Kies dus voor gemak, ga voor maximale keuze en bepaal je persoonlijke unieke aanpak. Want ons doel is helder: zoveel mogelijk werkzoekenden duurzaam boeien en binden voor de installatiebranche.

Onze aanpak

 • We starten met een (digitale) kop koffie; dat mag ook ’s avonds;
 • Samen inventariseren we jouw wensen: hoe ziet jouw ideale carrière er de komende 5 jaar uit? In welke cultuur gedij je goed? Welke ambities moet een werkgever hebben? Welke arbeidsvoorwaarden zijn voor jou  belangrijk? Wat wil je niet meer terug zien in jouw nieuwe werkomgeving? Wat levert jou arbeidsplezier op?
 • Wij stellen een anoniem profiel op en benaderen hiermee onze installateurs; zie ons als jouw ‘personal vacature shopper’:
 • Wekelijks ontvangen wij vacatures; dit zijn zowel officiële vacatures als vacatures die op korte termijn gaan ontstaan. Ons aanbod is daarmee groter en hopelijk passender dan de vacatures die je zelf online kunt vinden.
 • Ook starten wij voor jou een online zoektocht naar interessante vacatures.
 • Dit complete overzicht delen we graag met je; inclusief onze kennis over culturen teams, projecten, en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden binnen deze installateurs.
 • Vervolgens bepaal jij met welke installateurs je wel en niet kennis wenst te maken; wij organiseren kennismakingsgesprekken, rondleidingen en meeloopdagen,
 • Heb  je voldoende gesprekken gevoerd en heb je dé keuze gemaakt? Dan ga je rechtstreeks in dienst en komen we je graag feliciteren met taart!

Met 1 druk op de knop solliciteer je dus bij meer dan 150 installateurs; dat scheelt pas tijd en energie!

Staat onze aanpak je aan? Plan dan een kennismakingsafspraak in met Pascale Linck.

Vacatures

Op verzoek van onze installateurs gaan wij op zoek naar personeel, voor technische en niet-technische functies, van monteur tot directeur.  Stichting Flexpool verzorgt ‘enkel’ de werving en bemiddeling. Dat wil zeggen dat wij personeel vinden ….maar door de installateur laten binden. Je gaat vanaf dag één rechtstreeks in dienst bij de installateur. Wij komen uiteraard graag wel bij je langs met taart om je te feliciteren.

Wil je juist graag tijdelijk als ZZP’er aan de slag? Ook dan kan! Op basis van jouw expertise bieden we je passende projecten aan. Wij verzorgen de juridische en administratieve afhandeling, zodat jij je kunt focussen op je werk.

Ben je een starter in ons vak? Fijn dat je interesse hebt … we begeleiden graag naar je eerste baan en supporten bij een opleiding als dat gewenst is.

Op zoek naar een baan als (service-)monteur elektrotechniek, installatietechniek of koeltechniek, paneelbouwer, keurmeester, uitvoerder, werkvoorbereider, tekenaar, engineer, BIM-modelleur, calculator, planner, storingscoördinator, contractmanager, commercieel manager, adviseur, projectleider of vestigingsleider?

Heb je ervaring in de elektro/installatietechniek als administratief of financieel medewerker, HR medewerker, frontofficemedewerker, magazijnmedewerker of een andere functie? Ook dan zijn onze installateurs geïnteresseerd om kennis met je te maken.

Voortdurend hebben we meer dan 1.000 vaste banen voor je beschikbaar. Maak je eigen selectie.

ZZP’ers

Ben je niet op zoek naar een vaste baan, maar juist op zoek naar een tijdelijk project? Ook dan biedt het samenwerkingsverband jou volop mogelijkheden. Onze unieke aanpak voor werkzoekenden geldt ook voor jou.

We zoeken graag een opdracht die past bij de duur en het aantal uren die je beschikbaar bent. Je vindt deze opdrachten  beperkt in het actuele vacature-overzicht; we leveren je maatwerk op het moment dat jij zoekend bent. Regelmatig hebben we opdrachten als monteur, tekenaar, engineer, werkvoorbereider en interim-manager. Voor meer informatie neem contact op met [email protected].

Bij inzet van ZZP’ers controleert Stichting Flexpool Installatietechniek je KVK inschrijving, je verzekeringspolis, de betaling van deze verzekering en de verklaring betalingsgedrag. Daarnaast sluiten we tussen alle partijen een overeenkomst gebaseerd op de dan geldende modelovereenkomst; e.e.a. in het kader van de Wet DBA. Dit alles zodat jij verzekert bent van een tijdige betaling en schijnzelfstandigheid wordt voorkomen.

Werkzoekenden

Werk-naar-werk – traject / Outplacement / re-integratie

Is er sprake van een arbeidsconflict, passen werkzaamheden (fysiek) niet meer bij jou of is de arbeidsverhouding tussen jou en je werkgever verstoord? Dan kan jouw werkgever Flexpool inschakelen om voor jou een nieuwe werkgever te vinden via een werk-naar-werk-traject. Ook re-integratie en outplacementbureaus kunnen ons kosteloos inzetten om hen te supporten bij het vinden van een nieuwe passende baan voor jou.

Hoe ziet onze aanpak uit?

 • Samen met jou,  je werkgever en/of je re-integratiebureau onderzoeken we de herplaatsingsmogelijkheden.
 • Samen stellen we een plan van aanpak op.
 • We brengen je competenties en kennis in kaart.
 • Vervolgens maken we  analyse van de arbeidsmarkt .
 • We bieden je support met solliciteren;
 • Ook starten we een job-hunting traject voor je op; Flexpool wordt jouw ‘personal vacature shopper’.
 • We organiseren kennismakings- en sollicitatiegesprekken.
 • Flexpool verzorgt de plaatsing bij een nieuwe werkgever.
 • Na de plaatsing houden we vinger aan de pols  om te zien of je écht op de juiste plek zit; we gaan immers voor een duurzame oplossing,

Een plaatsing bij een nieuwe werkgever kan starten met een tijdelijke collegiale uitleen waarbij jij al je rechten en salaris bij je huidige werkgever behoudt. Bevalt de nieuwe werkgever, dan pas wordt je huidige arbeidsovereenkomst beëindigd en ga je officieel in dienst bij je nieuwe werkgever. Ook een directe indiensttreding vanaf dag 1 bij de nieuwe werkgever is mogelijk.

Scholing en zij-instroom

Onze branche is altijd op zoek naar nieuw talent: van monteur tot projectleider, van storingscoördinator tot commercieel medewerker. Ben je momenteel werkzaam in een andere branche en zie je een boeiende loopbaan in de technische installatiebranche wel zitten? Dan is Flexpool voor jou het ideale vertrekpunt om de mogelijkheden in de installatiebranche te onderzoeken.

Zijn er passende vacatures beschikbaar, dan bemiddelen we je direct naar een vaste baan. Is het nodig om eerst scholing te volgen (cursus of bbl-opleiding), dan staat onze zusterstichting opleidingsbedrijf Installatiewerk Zuid-Oost voor jou klaar om je de juiste vaardigheden en kennis bij te brengen. Op de site van Installatiewerk Zuid-Oost vind je alle informatie over open dagen, opleidingen en cursussen.

Lees hier verder hoe we je supporten bij het vinden van dé werkgever die jou begeleidt bij je eerste werkervaring in de installatiebranche.

Werkzoekenden

Installateurs

Onderstaande installateurs hebben zich aangesloten bij Stichting Flexpool Installatietechniek. Zij zijn bereid om o.a. personeel aan elkaar in- en uit te lenen en hebben ons de opdracht gegeven op zoek te gaan naar nieuwe (tijdelijke) collega’s.

Met 1 druk op de knop solliciteer je dus anoniem bij 150 installateurs; dat bespaart pas tijd en moeite!

A. Ploem & Zoon B.V.
Adriaens B.V.
B&B Cable & Industrial Support B.V.
B.V.I. Installaties B.V.
BAM Bouw en Techniek B.V.
Batenburg Installatietechniek
Bemar Ventilatietechniek B.V.
Best Safety Systems
BJ-Lupron B.V.
Breman Geelen B.V.
Breman Maasland B.V.

Breman Utiliteit B.V.
Breman Woningbeheer Zuid B.V.
Caris & Reiner Installatietechniek
Chris Steijvers Electro B.V.
Codema Nederland B.V.
Cogas Zuid B.V.
Convoi Electrical & Automation B.V.
Coumans Installaties B.V.
Croonwolter&dros B.V.
CSB Installatietechniek

De Boer Installatietechniek B.V.
De Groot Installaties B.V.
Dierx Electro Services B.V.
Dom v/d Bergh technische installaties B.V.
dQ Control B.V.
Drenth Engineering B.V.
Driessen Elektro Service B.V.
Duurzaam Energy Solutions B.V.
E.M.L. B.V.
Electro Gommans B.V.