Werkgevers in de Metaal & Techniek sector krijgen ultimatum; stakingsdreiging loopt op

FNV Metaal heeft een cao-ultimatum gestuurd naar de werkgevers in de Metaal & Techniek. Dit is gebeurd nadat de werkgevers met een eindbod kwamen na het vastlopen van de onderhandelingen. Gaan de werkgevers niet akkoord voor woensdag 17 april 18.00 uur? Dan zullen er stakingen volgen.

teleurstellend eindbod

Zwaar teleurstellend eindbod De werkgevers blijven spelen met percentages en looptijden, maar zijn bij hun oorspronkelijke voorstel gebleven. Dit eindbod betekent slechts een loonsverhoging van gemiddeld 5% per 12 maanden. Bovendien blijven alle verslechteringsvoorstellen op tafel liggen. Ze doen niets om de instroom van jongeren te bevorderen en laten ouderen doorwerken tot ze erbij neervallen. Onacceptabel!

Geen waardering

De werkgevers zijn niet bereid om tegemoet te komen aan de belangrijkste eisen: (jeugd)loon, zwaarwerkregeling en generatiepact. Jullie hebben de afgelopen jaren al aanzienlijk ingeleverd op koopkracht, maar de werkgevers lijken hier geen boodschap aan te hebben. Totaal geen waardering voor de vakkrachten in deze sector.

In actie

Afbeelding van FNV